Vandringsresor till Spanien

Spanien med sina vackra miljöer, härliga klimat, goda mat och bra vandringsleder har länge varit ett favoritresmål för vandringsresenären. Här finns möjlighet till mer avskilda vandringar och vandringar där du möter nya bekantskaper längs leden. Den mest kända av alla leder är pilgrimsleden Camino Francés, som pilgrimer har vandrat sedan 800-talet. Leden är ca 80 mil lång och går hela vägen från franska gränsen till Santiago de Compostela i Spaniens nordvästra hörn. Santiago de Compostela är även slutmål för många andra leder – Camino Portugués, Camino del Norte, Camino Primitivo och Via de la Plata. Har du vandrat till slutmålet och inte är mätt på vandrandet kan du fortsätta mot ”världens ände”, längs Camino Finisterre. Här finns således ett smörgåsbord av pilgrimsleder för dig att välja från, oavsett om du ser dig som pilgrim eller inte.

”Det goda livet” finns det möjlighet att ta del av längs alla leder. Vill du kombinera vandring med bad ska du vända näsan österut och söka dig till Costa Brava eller Mallorca som båda bjuder på vandring längs en dramatisk kustlinje och däremellan fina stränder. Den som njuter allra mest i alpmiljö ska välja att åka till nationalparken Picos de Europa i den Kantabriska bergskedjan strax söder om Biscayabukten. Kanske är du ute efter en lite vildare kustvandring? Då är Camiño dos Faros något för dig! Således finns det gott om alternativ att välja mellan om du vill göra en vandringsresa till Spanien.

Nedan hittar du mer information om våra vandringsresor till Spanien. Klicka dig vidare för att se vilka olika paket vi erbjuder på respektive led.

Camino del Norte

Camino del Norte är en av de alternativa vägarna till Santiago de Compostela och av många ansedd som den vackraste av dem alla. Utsikten över Biscayabukten, de pittoreska byarna,  vandring över ängar, genom dalar  och i väldoftande eukalyptusskogar skogar gör denna vandring mycket minnesvärd. Längs Camino del Nortes  78 mil har vi flera olika program att välja mellan. Läs mer här. 

 

 

Camiño dos Faros

Längs den vilda, vackra och varierande kusten Costa da Morte, sträcker sig Camiño dos Faros 200 km från Malpica till Fisterra. Delar av vandringen är utmanande med branta stigningar uppför och nedför. Leden, som endast funnits sedan 2013, är så orörd och oförstörd, den känns lugn och vild på en och samma gång. Du vandrar längs stränder, på höga klippor och längs smala och slingriga fiskestigar längs Costa da Morte, Dödens Kust. Läs mer här. 

 

Camino Finisterre

Vill du vandra till världens ände? Då ska du börja i Santiago de Compostela och fortsätta ut mot havet till Fisterra, som på galiciska betyder just ”världens ände”. Vägen till Fisterra går genom ett böljande odlingslandskap, men väl framme möts du av en dramatisk kustremsa och vyerna över havet och landskapet är hänförande. Vill du fortsätt en bit till längs kusten kan du vandra vidare norrut till byn Muxia. Läs mer om vandringarna till Fisterra och Muxia här. 

 

 

Camino Francés

Kanske har du tid, lust och ork att gå hela leden, 80 mil? För många av oss är det dock svårt att vara bort så länge varför vi har paketerat hela leden i 11 kortare program. Här finns allt från flackt landskap till kuperad terräng. Mer eller mindre kända byar, öppna landskap och eukalyptus- och pinjeskogar, historia och kultur. Vissa sträckor med fler vandrare och sträckor där du träffar färre personer. Du hittar programmen här.

 

 

Camino Portugués

En vandring längs Camino Portugués tar dig från Porto på den portugisiska kusten till Santiago de Compostela i Spanien. Leden slingrar sig genom en oförstörd landsbygd  med vinodlingar och skogar med väldoftande eukalyptus. Du vandrar in i Spanien, och en annan tidszon! Den bedårande utsikten från Monte de Cornedo är en höjdpunkt på din vidare vandring till Santiago de Compostela. Här kan du läsa mer om vandringarna längs Camino Portugués. 

 

 

Camino Primitivo

Camino Primitivo är märkligt orörd och otroligt vacker i all sin enkelhet. Här stöter du på färre vandrare än på de andra pilgrimslederna. Den första delen av leden, som startar i Oviedo, är en lite mer utmanande sträcka. Belöningen kommer i form av fantastiska vyer över Picos de Europa. Den andra delen av leden börjar i Lugo och bjuder på vandring genom fridfulla skogar och jordbrukslandskap. Läs mer om vandringspaketen längs Camino Primitivo här.  

 

 

Costa Brava

Costa Brava, ”den vilda kusten”, bjuder på variationsrik vandring både längs kusten och inåt land. Den södra delen bjuder på öppna landskap och fantastiska stränder. Lite längre norrut tar ett bergigare landskap vid och vyerna vidgas. Stigarna längs kusten leder dig upp på toppar och ner i undanskymda vikar med kristallklart vatten. Du passerar flera små städer och byar med historiska byggnader och platser. Ett trevligt klimat, den goda maten och närheten till Barcelona ger utmärkta förutsättningar för en lyckad vandringsresa. Läs mer här.

 

Andalusien

Upplev Andalusien till fots längs natursköna stigar uppe i bergen och bo i charmiga “pueblos blancos”. Vi erbjuder vandringspaket i såväl Alpujarras- som Grazalema-området, båda erbjuder otroligt vackra vyer och vandring på hög höjd i ett härligt bergslandskap. Vandrar du enligt vårt program i Alpujarras får du även uppleva staden Granada med sitt välkända palats Alhambra, medan Grazalema-programmet bjuder på vackra och intressanta staden Ronda, uppdelad i två delar av en enorm bergsklyfta. Du får dessutom uppleva lokalt hantverk, lokala delikatesser och lokalt vin. Läs mer om vandringspaketen här.

 

Kanarieöarna

Det är många som varje år reser till Kanarieöarna och bor i någon av de stora turistorterna. Tråkigt nog missar man då mycket av det fina som Kanarieöarna har att erbjuda. Vill du upptäcka de vackra och genuina delarna av öarna och få möjligheten att uppleva den vackra och omväxlande naturen i såväl bergen som närmare kusten?En vandring på Kanarieöarna tar dig till undanskymda byar och boenden där du kan njuta av stillhet, frisk luft och god mat. Vi erbjuder vandringar på El Hierro, Gran Canaria, La Gomera och Teneriffa. Du hittar alla vandringspaket här!

 

Mallorca

Höga berg, gröna sluttningar och pittoreska bergsbyar som enbart kan nås på smala och vindlade småvägar är något av allt fantastiskt du kan uppleva till fots på Mallorca. Vandringen går i bergskedjan Sierra Tramontana som sträcker sig längs Mallorcas västra kust. Här kan du njuta av den fantastiska utsikten och en rik flora och fauna. Här finns många restauranger  av toppklass vilket passar bra efter en dags vandring i bergen. Ta chansen att upptäcka Mallorca på ett helt nytt sätt! Läs mer här.

 

 

Picos de Europa

Picos de Europa är för dig som gärna bor mer än en natt på varje ställe och som uppskattar ett spektakulärt och vackert bergslandskap. Karaktäristiskt för området är de djupa gröna dalarna, skarpa bergskammar med snöklädda toppar och floder som slingrar sig ner mot havet i norr. En idyllisk plats med naturlig skönhet där du kan njuta av vandring bland höga berg, djupa dalar, glittrande sjöar och fridfulla bergsbyar. Här hittar du vandringen i Picos de Europa. 

 

 

Via de la Plata

Via de la Plata betyder Silvervägen och startar i Sevilla. Leden sträcker sig 100 mil från söder till norr genom Spanien och vidare väster ut till slutmålet Santiago de Compostela. Silvervägen går genom ett fascinerande och varierat landskap med storslagen natur och romerska lämningar. Vin- och fruktodlingar kommer att följa dig på vägen liksom solen, särskilt om du startar din vandring längst söderut. Längs Via de la Plata erbjuder vi sex program som du kan läsa mer om här.